english >

Kortárs tánc

Tanár: Vass Lajos

Játékos mozgásfejlesztés és tánc.

A foglalkozások első része a bemelegítésből és a csoport résztvevőinek egymásra és a mozgásra történő ráhangolódásából áll.
Nagyon fontos a feladatok motivált végrehajtása, ezért a gyakorlatok nagy része játékosan épül be az órákba. A figyelem megtartásában tárgyak, például a labda használata is segít.

Az órák második felében különböző táncstílusok alapelemeiből (kortárs tánc, balett, néptánc),lépésekből, kar -és forgáskombinációkból rövid koreográfiákat állítunk össze.
A megtanult, folyamatosan bővülő és „bonyolultabb” koreográfiákat különböző ütemű zenékre gyakoroljuk. A páros, illetve csoportos koreográfiák segítik az egymás közti kapcsolatfelvételt és kialakítják a mozgáson keresztül történő kommunikációt.
Az elsajátított mozgásos kompozíciókat meghatározott keretek között történő improvizációval tesszük érdekesebbé és személyesebbé.

A foglalkozások legfőbb célja, hogy mindenki jól érezze magát, felismerje a mozgás örömét, feloldódjon a táncban.

Az órák emellett - jellegükből következően - még jótékony „mellékhatásként” fejlesztik a testi tudatosságot, a finom és nagymotoros képességeket és a ritmusérzéket.

Vass Lajos

Copyright ©‎ Baltazár Színház Alapítvány, 2014. minden jog fenntartva (all rights reserved) | design: Hübner Dorka | fejlesztette: BrandAvenue |