Oldás-Áldás – zenés (lelki)torna 16 ráfutásban a címe annak a monodrámának, amit Varga Klári június 11-én este 19 órakor mutat be a Baltazár Házban. Az előadást otthonról, streamen és felvételen láthatja majd a közönség július 10-ig.

Mi közünk nekünk, ma élő embereknek Szent Margit életéhez? Hogyan dolgozzuk fel a fájdalmat, a veszteséget? Hogyan tudunk szeretni és elengedni? Hogyan taníthat minket az aszkézis, a lemondás és az állhatatosság az életigenlésre? Hogyan találhatunk vissza újra elveszettnek gondolt hitünkhöz? Ezek a fő kérdései annak a színpadi szövegnek, amelyet Szent Margit történetéből kiindulva írt Varga Klári és Adorján Beáta. Az Oldás-Áldás narrátora egy negyvenhárom éves biológus, aki margitszigeti futásai közben saját lelkével és fájdalmával küzd, a helyét keresi a világban. Itt, a Nyulak szigetén találkozik Szent Margit alakjával, aki ajtót nyit számára egy új dimenzió, a belső szabadság megélése felé.

Jegyek a jegy.hu oldalon érhetők el: https://online-baltazarszinhaz.jegy.hu/event/oldas-aldas/5af3348f-a54e-45c9-9858-8adba8045e50