Varga Klári

Varga Klári

színész, a Debreceni Csokonai Színház tagja, 2008 óta dolgozik a Baltazár Színházzal

Klári 2008-ban dolgozott először a Baltazár társulatával, a Kőválasz című előadásban az anya szerepét játszotta. „Akkor halálosan beleszerettem az itt folyó munkába, szorosan rácsatlakoztam a Baltazárra, és azóta a társulat tagjának vallom magam” – mondja. Szerepelt a Fiúk, lányokban és a Boldog Órában, tanított és táboroztatott is a színházban. A legmélyebb nyomokat a Kőválasz című előadás hagyta benne. „Ahogy Elek Dóra rendezőként feldolgozta saját családjának történetét ebben az előadásban, azzal rengeteg közös pontot találtam. Ráadásul mély barátságokat, emberi kapcsolatokat alakítottam ki a társulat összes tagjával a munkafolyamat alatt.”

Klári nemcsak emberileg, hanem szakmailag is rengeteget tanult a Baltazár többi színészétől, így például a koncentráció egy új minőségét is elsajátította itt. „Ezek a színészek teljesen odaadják magukat a próbafolyamatnak, és én is velük és általuk lettem képes ugyanerre. Ilyenkor minden más megszűnik körülöttünk, csak az a pillanat, csak az az anyag marad, amivel éppen foglalkozunk.”

Amikor nem a Baltazárban van, akkor Klári a debreceni Csokonai Színházban játszik, ahol hét éve a társulat tagja. Ezenkívül van egy Karády Katalin- és egy Edith Piaf-estje is, amelyeket Rusz Milánnal készített. Zenekarban énekel, egykerekű biciklizik, maratont fut és kisfiát neveli, aki részt vett már a Baltazár egyik előadásában, a Fiúk, lányokban – igaz, még Klári hasában, magzat korában.