A világot tartó oszlopok

Következő előadás: 2024. február 18., vasárnap, 15:00, Eötvös10 Művelődési Ház, Kamaraterem

 

„Ha nincs gólya, nincs gyerek. Ha nincs gyerek, nincs jövő. Ha nincs jövő, nincs jelen. Ha nincs jelen, nem vagyunk. Ha nem vagyunk, az a világvége. Egyetlen gólya lelövése katasztrófával fenyeget.”

A Baltazár Színház a lehető legaktuálisabb témát választotta új előadásához, A világot tartó oszlopokhoz. A társulat kérdésfelvetése az, milyen problémákkal küzd az emberiség a jelenben. A világunkat tartó oszlopok közös értékeinket jelentik: a hitet, a szabadságot, egymás szeretetét vagy a természet tiszteletét. Sokszor joggal érezzük úgy, hogy ezek az értékek hiánycikkek a XXI. század társadalmaiban. Ám a Baltazár Színház előadása többre vállalkozik, mint hogy felmutassa az őket foglalkoztató problémákat. Ahogy Vörös István költő-drámaíró a tőle megszokott lírai módon megfogalmazza a társulat számára írt új darabjában: „Mi is afféle festők vagyunk. Újra festjük, ami megtörtént, megváltoztatjuk a megváltoztathatatlant.”

Bemutató: 2021. szeptember 13. Baltazár Ház

Az előadás hossza: 85 perc

Jegyek kaphatóak ide kattintva 

Az előadás a Magyar Művészeti Akadémia és az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával jött létre.

Alkotók – a szöveget írta – Vörös István // rendezte: Elek Dóra, Farkas Dorka, Kováts Kriszta, Réti-Harmath Olívia // zene: Szirtes Edina Mókus // ének: Kováts Kriszta // látvány: a másik Kiss Gabriella // Előadja: Básti Andrea, Erdős Balázs, Fehér Dániel, Felföldy György, Formán Bálint, Horváth Szilvia, Keresztes Anna, Keresztes Sándor, Klabacsek Dániel, Kocsi Zsófia, Kovács Panka, Medetz Attila, Raffael Erzsébet, Szilvásy Márton, Vörös Ferenc

Rólunk írták: